(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Vepřo, kroupo, zelo
Potřebné ingredience
Kroupy, cibule, česnek, kysané zelí, sůl, pepř, vepřové maso (bůček,krkovice)
Postup přípravy
Kroupy vyprat a dát předvařit-tak 20 min. Poté zcedit a přidat nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku, zelí nakrájené na menší kousky - vše smíchat, trochu posolit a opepřit.
Vymazat sádlem zapékací mistku, do ní dát tuto směs, na ní plátky masa, já dala polovinu bůčku a polovinu krkovice. Maso také osolit a okmínovat.
Přiklopené péci při 110 stupních asi 2 hodiny - přikryté, když je maso měkké, sundat poklici (alobal), přidat na stupních a dopéct tak, aby maso chytilo barvu.
. Já jsem si z vlastní fantazie ještě recept trošku "vylepšila", i když není psáno podlít, já jsem si v trošce vody rozdělala lžíci rajčatového protlaku a malinko podrovky a tím jsem vše podlila.Je to rychlé a fakt výborné. Není to můj recept, z časopisu Receptář od p.Stupky.
Chutnalo i manželovi, a to je co říct!
Vymazat sádlem zapékací mistku, do ní dát tuto směs, na ní plátky masa, já dala polovinu bůčku a polovinu krkovice. Maso také osolit a okmínovat.
Přiklopené péci při 110 stupních asi 2 hodiny - přikryté, když je maso měkké, sundat poklici (alobal), přidat na stupních a dopéct tak, aby maso chytilo barvu.
. Já jsem si z vlastní fantazie ještě recept trošku "vylepšila", i když není psáno podlít, já jsem si v trošce vody rozdělala lžíci rajčatového protlaku a malinko podrovky a tím jsem vše podlila.Je to rychlé a fakt výborné. Není to můj recept, z časopisu Receptář od p.Stupky.
Chutnalo i manželovi, a to je co říct!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivahouba
(upraveno)
31. 8. 2015, 1:05
Vyborny recept . Mela jsem krasny libovy bucek, nakrajela ho na kostky a okminovany a osoleny orestovala a dala na kroupy smichane s kyselym zelim. Strasne moc nam ta kombinace chutnala, priste dam jeste vic kys. zeli moc dobre - dekujeme za vlozeni
poppysek
(upraveno)
25. 2. 2015, 18:03
laskonka333
(upraveno)
17. 6. 2014, 22:50
sympatie
(upraveno)
18. 6. 2014, 8:11
@laskonka333
zelí kysané, a už vyzkoušeno, je to výborné
Anna80
(upraveno)
17. 6. 2014, 13:59
chtěla jsem se zeptat ,zeli kysele neb čerstve hlavkove?
krišon
(upraveno)
17. 6. 2014, 14:59
@Anna80
V receptu je napsáno kysané .... tak to není čerstvé hlávkové